Hoppa direkt till innehåll

Alla älskar valfrihet. Eller hur?

Vi tror att det är medfött. Vi vill och kan välja och fatta egna beslut. Därför tycker vi inte om att bli inlåsta och tvingas överlåta till andra att fatta våra beslut. Därför är Stadsnätet ett öppet nät, till skillnad från de bredband som inte låter kunderna välja mellan olika tjänster och leverantörer.
Tänk dig att Stadsnätet är som ett vägnät. Vi bygger och underhåller själva vägnätet och ser till att trafiken fungerar. Men på det här vägnätet får vem som helst åka. Olika leverantörer av olika tjänster, som till exempel Internet, tv och telefoni, kan också använda vägnätet för att leverera sina tjänster hem till dig. Vi levererar inga tjänster, bara vägnätet.
Du kan även använda Stadsnätet till annat. Du kan koppla upp dig till din arbetsplats och jobba snabbt och effektivt hemifrån, till din skola och göra skolarbete, låta dina viktiga data automatiskt bli säkerhetskopierade över nätet eller använda Stadsnätet för övervakning och fjärrstyrning med mera. Med hjälp av krypterade VPN-tunnlar kan känsliga data säkras.